Σεμινάρια

Θεσσαλικό Κε. Δι. Βι. Μ2

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ» ανοίγει νέους ορίζοντές δημιουργώντας Κέντρο Δια βίου Μάθησης 2, το οποίο παρέχει προγράμματα για την επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης, ηλικίας και επιπέδου μόρφωσης.

Τα προγράμματα του Κέντρου Δια βίου Μάθησης 2 καλύπτουν τις επαγγελματικές ανάγκες ενηλίκων που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους είτε στο δικό τους είτε σε άλλο τομέα.

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ» μετά από πολυετή πείρα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ για τα εκπαιδευτικά κέντρα του Βόλου, της Λάρισας, των Τρικάλων και των Ιωαννίνων.

Voucher Εργασίας

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – ΚΔΒΜ2», είναι πάροχος και συμμετέχει στις επιδοτούμενες δράσεις ανέργων, με επιταγές κατάρτισης (voucher) και στις τέσσερις πόλεις που δραστηριοποιείται.

Η επιταγή κατάρτισης (voucher) αφορά ανέργους ή εργαζομένους και δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους αυτής (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εκάστοτε πρόγραμμα) να συμμετάσχουν σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης  χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά, ενώ πολλά από τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν με τη χρήση voucher μπορούν να συνδεθούν με την καταβολή επιδόματος.

Workshops – Σεμινάρια

To «Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος – ΚΔΒΜ2», διοργανώνει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σειρά επαγγελματικών προγραμμάτων εκπαίδευσης (ταχύρρυθμα σεμινάρια – workshops), σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς.

Στα καλύτερα εξοπλισμένα εργαστήρια και με κορυφαίους στο είδος τους καθηγητές, προσφέρονται καινοτόμες υπηρεσίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, σε επαγγελματίες, φοιτητές και ανέργους.

Στα ταχύρρυθμα σεμιναριακά προγράμματα σπουδών «Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος – ΚΔΒΜ2» που είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Δυνατότητα εγγραφής έχουν  καταρτιζόμενοι κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων.

Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αντικειμένου κατάρτισης «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων χρήσης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ)» περιλαμβάνει υποχρεωτικά τις εξής τρεις (3) εκπαιδευτικές ενότητες:

• Επεξεργασία κειμένου (word),
• Λογιστικά φύλλα (excel),
• Εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet).

Έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να εκπαιδευτείτε και στις επόμενες τρεις ενότητες οι οποίες είναι:
• Παρουσιάσεις,
• Βάσεις δεδομένων,
• Χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων

α) Η μέγιστη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τις τρεις (3) βασικές ενότητες είναι οι 55 ώρες, 20 ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης στην αίθουσα με εκπαιδευτή και 35 ώρες τηλεκατάρτιση.

β) Η μέγιστη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για πρόγραμμα έξι (6) ενοτήτων είναι 110 ώρες, 40 ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης στη αίθουσα με εκπαιδευτή και 70 ώρες τηλεκατάρτιση.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

International Diploma in IT Skills Standard-Vellum Global Educational Services (E-GΝOSIS Equal Society)

ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ & ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ SPA

Το πιο  δημοφιλές και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ,πλούσια ύλη και ποικιλία από μοναδικές τεχνικές   που εφαρμόζονται  απαραίτητα πια  σε όλα τα  κέντρα θαλασσοθεραπείας (spa), λουτροθεραπείας, spa  ξενοδοχείων σε ινστιτούτα Αισθητικής και Μασάζ,κέντρα αδυνατίσματος καθώς και γυμναστήρια.

Διδάσκουν  άριστοι επαγγελματίες σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια .

Το πρόγραμμα είναι ιδανικό  για σπουδαστές επαγγελματίες αισθητικής, επαγγελματικού μακιγιάζ, φυσικοθεραπείας, γυμναστές αθλητές ,αλλά και σε όσους  αναζητούν εκπαίδευση με προοπτική και νέους επαγγελματικούς ορίζοντες .

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Διάρκεια προγράμματος :140 ώρες

Το Ολιστικό Μασάζ είναι ένα θεραπευτικό μασάζ που φροντίζει το άτομο ως ολοκληρωμένη οντότητα και εστιάζει την προσοχή του στην τρισδιάστατη φύση του ανθρώπου, δηλαδή στο νου, το σώμα και το πνεύμα του. Αναζωογονεί και χαλαρώνει άμεσα τον οργανισμό, αφού αποβάλλει τις τοξίνες και μειώνει τις μυϊκές εντάσεις καθώς και τους πόνους. Επιδρά ευεργετικά σε νευρικό, κυκλοφορικό, λεμφικό και μυϊκό σύστημα ταυτόχρονα.

Το Rejuvance είναι ένα επαναστατικό μασάζ αναζωογόνησης προσώπου που δρα σαν ένα φυσικό λίφτινγκ. Φροντίζει την καλή υγεία μυών και δέρματος με τεχνικές απελευθέρωσης του υποδόριου συνδετικού ιστού. Έτσι, η επιδερμίδα ενυδατώνεται βαθιά και εξισορροπείται, ενώ παράλληλα ανακτά την ελαστικότητά της και το νεανικό σφρίγος. Επίσης, ανακουφίζει από ημικρανίες, αϋπνίες, πονοκεφάλους, αυχενικό και ένταση στη σκέψη. Αποτελείται από 6 διαφορετικές συνεδρίες-θεραπείες. Εφαρμόζεται απαλά, με τις άκρες των δακτύλων κυρίως σε πρόσωπο, ντεκολτέ, κεφάλι, λαιμό και αυχένα.

To Shiatsu είναι μία Ιαπωνική μέθοδος θεραπείας. Το SHI σημαίνει δάκτυλο στα Ιαπωνικά και το ATSU πίεση. Το Shiatsu είναι μία τεχνική θεραπείας που περιλαμβάνει πιέσεις, διατάσεις και διάφορες ανατολίτικες τεχνικές μάλαξης. Οι συνεδρίες γίνονται στο πάτωμα και ο δέκτης φοράει άνετα ρούχα, όπως φόρμες. Κύρια προσπάθεια αυτής της τεχνικής είναι η εξισορρόπηση ολόκληρου του οργανισμού και η ενεργοποίηση του εγκεφάλου, καθώς και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Το Shiatsu δρα ολιστικά σε Σώμα, Νου και Πνεύμα.

Το Λεμφικό Μασάζ προσεγγίζει τα επιφανειακά λεμφαγγεία & «ξυπνά» τους λεμφαδένες του σώματος με σκοπό την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη επιστροφή της λέμφου στο φλεβικό μέρος της κυκλοφορίας του αίματος. Έτσι, βοηθά τον οργανισμό στην αποτοξίνωση του και την ενίσχυσή του ενάντια σε βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες. Το Λεμφικό μασάζ συγκεκριμένα βοηθά σε λεμφικά οιδήματα, σε κατακρατήσεις υγρών στο σώμα, στο τοπικό πάχος, στον «μπλοκαρισμένο» μεταβολισμό και σε «μειωμένο» ανοσοποιητικό.

Το Hot Stone Massage είναι μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες σε όλα τα κέντρα spa του κόσμου. Συνδυάζει τα οφέλη των τεχνικών του μασάζ με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ηφαιστειακών πετρών, οι οποίες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγνήσιο.  Οι πέτρες αυτές έχουν την ικανότητα να συγκρατούν τη θερμότητα και να την απελευθερώνουν την ώρα του μασάζ, ενώ η υφή τους είναι λεία. Η θεραπεία αυτή αναζωογονεί τον κουρασμένο, χωρίς ενέργεια οργανισμό, αλλά επίσης μειώνει το στρες, τη μυϊκή δυσκαμψία και αποτοξινώνει τον οργανισμό αυξάνοντας την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος.  Στο Aroma Stone Massage προστίθενται και τα οφέλη της αρωματοθεραπείας που κάνει πιο άμεσα και έντονα τα αποτελέσματα της θεραπείας, χαλαρώνει βαθιά τον οργανισμό και δρα περισσότερο ολιστικά.

Στο Μασάζ με Πουγκιά χρησιμοποιούνται ειδικά πουγκιά που περιέχουν συνήθως άλατα, βότανα και αιθέρια έλαια. Εφαρμόζονται ζεστά σε ειδικά σημεία σε όλο το σώμα, αν και είναι ιδιαίτερα απολαυστικά στην περιοχή της πλάτης. Δημιουργεί μία μοναδική αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Αποτοξινώνει τον οργανισμό και βελτιώνει την \κυκλοφορία του αίματος

Το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας χρησιμοποιείται από ειδικευμένους θεραπευτές σε διάφορα ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα αδυνατίσματος.

Μάλαξη στους αθλητές αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι της προπόνησης. Η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι η λειτουργική μάλαξη. Το αθλητικό μασάζ  είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης.

Kουρέα – Barber & Barber Shop

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν και να εξειδικευτούν αποκλειστικά στις ανδρικές κομμώσεις. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν τις καλύτερες βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στην ανδρική κομμωτική.

Με  υπερσύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας από άρτιους επαγγελματίες Barber Hair Stylist οι εκαπαιδευόμενοι μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα τις τεχνικές και τα μυστικά του Kουρέα- Barber και ενός σύγχρονου με  τη μαγεία του παλιού  Barber Shop Πρακτική εκπαίδευση σε κούκλες & ζωντανά μοντέλα.

Θεματολογία

 • Λούσιμο – Θεραπείες
 • Βασικές Αρχές Στο Κούρεμα
 • Εξοπλισμός –Οργάνωση – Marketing Κουρείου- Barber Shop
 • Τεχνικές Κουρέματος – old school -classic
 • Ανδρικά Εμπορικά Κουρέματα
 • Τάσεις Μόδας Στο Ανδρικό Κούρεμα.
 • Ξύρισμα Barber Με Razor & Saver (Λεπίδα-Φαλτσέτα-Ξυριστική Μηχανή)
 • Περιποίηση  Γενειάδα  – Μουστάκι
 • Hair Tattoo
 • Ανδρικό Styling

Διάρκεια Προγράμματος: έως 50 ώρες

Εισηγήτης:  ο Βραβευμένος Barber Hair Stylist Μ. Γιαρένης

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Πιστοποίηση παρακολούθησης –επιμόρφωσης  από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Επαγγελματικό Μακιγιάζ

Mε την άριστη και σύγχρονη εκπαίδευση  σε τεχνικές του Μακιγιάζ, προετοιμάζουμε  επαγγελματίες μακιγιέρ με πολλές  επιλογές σταδιοδρομίας.

Θεματολογία:

 • Εξοικείωση με τα εργαλεία και τα υλικά
 • Βασικές γνώσεις για το Χρώμα: ορισμοί, ορολογία, αποχρώσεις, υλικά
 • Προετοιμασία δέρματος για το μακιγιάζ
 • Θεωρία – Πρόσωπο – Συνδυασμοί – Συνθέσεις χρωμάτων
 • Μορφολογία – Σχήματα προσώπου
 • Διορθώσεις προσώπου
 • Καλυπτικό μακιγιάζ – Εξουδετέρωση δυσχρωμιών δέρματος
 • Φωτοσκιάσεις Περιγράμματος Προσώπου
 • Μακιγιάζ ματιών – σύμφωνα με το σχήμα των ματιών
 • Μακιγιάζ φρυδιών – σύμφωνα με το σχήμα των φρυδιών
 • Μακιγιάζ χειλιών – σύμφωνα με το σχήμα των χειλιών
 • Τοποθέτηση ρουζ – σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου
 • Τεχνική «γωνία»
 • Τεχνική «smokey eyes»
 • Τεχνική «κόκκινο κραγιόν- eyeliner»
 • Μακιγιάζ σύμφωνα με τo χρωματικό τύπο του μοντέλου
 • Πρωινό μακιγιάζ
 • Βραδινό μακιγιάζ
 • Μακιγιάζ σύμφωνα με την ηλικία
 • Μακιγιάζ σύμφωνα με τις εποχές του χρόνου
 • Μακιγιάζ νύφης
 • Μακιγιάζ  Έγχρωμης & Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας
 • Γήρανσης
 • Θεάματος

Διάρκεια προγράμματος: 60 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης  από  το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Professional Eyelash Extensions Seminars

Το συγκεκριμένο σεμινάριο (workshop) θα είναι διάρκειας 10 ωρών

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και καθορίζονται 2 εβδομάδες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω σε τεχνικές εφαρμογής βλεφαρίδων με την πιο σύγχρονη τεχνική τρίχα-τρίχα (one by one).

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

 • Τοποθέτηση διάφορων μεγεθών βλεφαρίδων πάνω σε φυσική βλεφαρίδα για φυσικό αλλά και έντονο βλέμμα.
 • Συντήρηση και αφαίρεση Extensions βλεφαρίδων.
 • Δημιουργία σχημάτων.
 • Διακόσμηση.

Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μαζί του το δικό του φυσικό μοντέλο στο οποίο και θα γίνει η πρακτική εφαρμογή.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Μανικιούρ – Πεντικιούρ – Ονυχοπλαστική

Η εκπαίδευση γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής από εξειδικευμένο προσωπικό, που γνωρίζει όλες τις τεχνικές Παρακολουθώντας το , θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις για την περιποιηση άκρων.

Θεματολογία:

  1. Δόμηση Νυχιού
  2. Εξοπλισμός Εργαστηρίου
  3. Κανόνες Υγιεινής
  4. Αποστήρωση
  5. Υγρο Μανικιούρ
  6. Γαλλικό Βερνίκι
  7. Στεγνό Μανικιούρ Τροχός
  8. Θεραπεία Παραφίνης
  9. Πεντικιουρ
   • Υγρό Πεντικιούρ
   • Στεγνό Πεντικιούρ-Τροχος

10. Ονυπλαστική

   • Ημιμονιμο
   • Τζελ
   • Εφαρμογή Με Τζελ Μόνιμο Γαλλικό
   • Σκλήρυνση Φυσικου Νυχιου
   • Ακρυλικό
   • Ακρυλικό + Tips
   • Χτιστά Νύχια Με Ακρυλικο

11. Συντήρηση Τεχνιτών Νυχιων Ανεξαρτήτος Υλικού
12. Εφαρμογή Μεταξιου
13. Nail Desing -3d- Onestroke
14. Βασικές Γνώσεις Ποδολογίας
15. Ονυχοκρύπτωση
16. Κάλοι
17. Αλλοιώσεις Νυχιών & Επιδιόρθωση

 

Διάρκεια προγράμματος : 110 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης  από  το πιστοποιημένο  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Professional Airbrush Makeup-Μακιγιάζ με Αερογράφο

Το airbrush make up είναι μια σύγχρονη μέθοδος  μακιγιάζ για τέλεια φυσική κάλυψη, διότι ο αερογράφος παράγει εκνέφωμα, ένα σύννεφο δηλαδή από μικροσταγονίδια τα οποία λόγω του μικρού τους μεγέθους, συσσωρεύονται και καλύπτουν τα πάντα με ιδιαίτερα φυσικό τρόπο  . Μπορούμε να ψεκάσουμε όση ποσότητα χρώματος είναι αναγκαία για να καλυφθεί η ατέλεια, χωρίς αυτό να φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Απαραίτητη η γνώση του   Επαγγελματικού Μακιγιάζ.

Θεματολογία:

 • Ανάλυση προϊόντων αερογράφου
 • Ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών και Λειτουργίας Αερογράφου
 • Συναρμολόγηση και καθαρισμός αερογράφου
 • Τοποθέτηση Βάσης
 • Τοποθέτηση –Δημιουργία Σκιάσεων -Ρουζ
 • Τοποθέτηση Σκιάς Ματιών
 • Body painting.

Διάρκεια προγράμματος :30 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Aισθητική προσώπου

 • Έννοια της αισθητικής – αισθητική εμφάνιση γενικά
 • Δερματολογία προσώπου
 • Δομή και εξαρτήματα δέρματος
 • Βασικά καλλυντικά προϊόντα – εφαρμογή
 • Είδη καθαρισμού (Απλός – Βαθύς – Ατμόλουτρο)
 • Πρακτική εφαρμογή σε απλό & βαθύ  καθαρισμό
 • Λοσιόν
 • Τύποι καλλυντικών και τοποθέτηση
 • Ανάλυση δέρματος (τύποι) – Αναγνώριση και εσωτερικές επιδράσεις
 • Διάνοιξη πόρων, εξαγωγή σμήγματος
 • Αισθητικές φροντίδες για κάθε τύπο δέρματος
 • Είδη Peelings και εφαρμογές (ενδείξεις – αντενδείξεις)
 • Τύποι Μασκών και εφαρμογές(ενδείξεις – αντενδείξεις)

Διάρκεια προγράμματος :30 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Επαγγελματικό Μακιγιάζ Θεάτρου & Τηλεόρασης

Ο Eπαγγελματίας makeup artist μπορεί να δουλέψει είτε ως free lancer, ως βοηθός makeup ή ως μέρος μιας επαγγελματικής ομάδας makeup. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει τα εφόδια στον επαγγελματία να δουλέψει σε χώρους όπως η τηλεόραση, θέατρο, μόδα, διαφήμιση, περιοδικά, κέντρα ομορφιάς.Στόχος του τμήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να ψάχνουν μόνιμα για καινούριες ιδέες και εμπνεύσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι η ενημέρωση της δουλειάς με νέες τεχνικές και προϊόντα και η συμμετοχή σε μεγάλα events.

Θεματολογία:

 • Μακιγιάζ  Έγχρωμης & Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας
 • Μακιγιαζ Τηλεόρασης
 • Μακιγιάζ Video Clip
 • Μακιγιάζ ΠασαρέλαςΜακιγιάζ Κινηματογράφου-Δεκαετιών 10ς, 20ς, 30ς, 40ς, 50ς, 60ς / 80ς
 • Μακιγιάζ Θεάτρου- Special Effects
  1. Μεταμόρφωση
  2. Γήρανση
 • Απόκρυψη φρυδιών

Διάρκεια προγράμματος :50 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Τεχνίτης Κατασκευής & Μεταποίησης Eνδυμάτων

To ταχύρρυθμο εκπαιιδευτικό πρόγραμμα Κοπτικής-Ραπτικής καλύπτει όλη τη διαδικασία κατασκευής του ρούχου, από το πατρόν μέχρι την κοπή και τη ραφή του, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια και τις σωστές διαστάσεις, καθώς και την υψηλή ποιότητα ραφής των ρούχων.  Διδάσκονται συγχρονες μεθόδοι  υψηλής ραπτικής κατασκευής, κοπής και ραψίματος.

Στα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας   επιτυγνάνεται η εξοικείωση των σπουδαστών με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό για τη δημιουργία ενδύματων σωστά και με ασφάλεια.

Θεματολογία:

 • Τεχνικές Σχεδίου
 • Υφασματολογία
 • Πατρόν
 • Μουλάζ
 • Κοπτική Ραπτική (σχεδιασμός κοπή ραφή)
  1. Φούστας
  2. Κορσάζ και Φορέματος
  3. Πουκάμισο
  4. Παντελόνι
 • Απλά φανελάκια -Crop tops μπλουζάκια
 • Μετατροπές σε ραμμενά ρούχα

Διάρκεια προγράμματος :100 ώρες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης  από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Τεχνικές αποτρίχωσης

Το σεμινάριο (workshop) θα είναι διάρκειας 15 ωρών .

Η εκπαίδευση γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής από εξειδικευμένο προσωπικό, που γνωρίζει όλες τις τεχνικές αποτρίχωσης, την ανατομία και την ιδιαιτερότητα της κάθε επιδερμίδας χρησιμοποιείται Α’ ποιότητας κερί ζεστό ή κρύο (ρολέτα) που δεν δημιουργεί ερεθισμούς και αλλεργίες. Παρακολουθώντας το, θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις για την προσωρινή απομάκρυνση της τριχοφυΐας από περιοχές (πρόσωπο,πόδια, μπικίνι, μασχάλες ).

Θεματολογία:

 • Κανόνες υγιεινής-Αποστείρωση
 • Γενική θεωρεία αποτρίχωσης
  1. Στοιχεία Ανατομίας του Δέρματος
  2. Φυσιολογία της Τρίχας
  3. Κύκλος Ανάπτυξης της τρίχας
 • Κεριά  ζεστά
 • Κεριά  κρύα (ρολέτα & χαλάουα)
 • Αποτρίχωση με κλωστή

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Send message via your Messenger App
X