Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Coming soon
Tα Μacarons είναι ένα γλύκισμα το οποίο εμφανίστηκε αρχικά, στα μέσα του 14ου αιώνα στην Ιταλία.
Έπειτα εμφανίζεται στη Γαλλία όπου εκεί γίνεται η εξέλιξή του στο ζαχαροπλαστείο LADUREE όταν ο ζαχαροπλάστης Piere Desfontaines αρχίζει να ενώνει τα δύο μπισκότα από αμύγδαλο με γέμιση ganache. Τα macarons θεωρούνται σήμα κατατεθέν της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Είναι ένα πολύ ντελικάτο γλύκισμα που το συναντάμε σε πολλές εκδοχές, με πολύ απλά υλικά όπως η σοκολάτα, το μέλι και το ελαιόλαδο αλλά και με πολύ ιδιαίτερα υλικά όπως φύλλα χρυσού και σαμπάνια.
Οι ζαχαροπλάστες σε όλο τον κόσμο πλέον, έχουν εξελίξει πολύ το κεφάλαιο Macarons. O συνδυασμός γεύσεων και χρωμάτων είναι τόσο αξιολάτρευτος, που τοποθετούνται σε προθήκες και βιτρίνες ως “κοσμήματα”!
Σε ποιους απευθύνεται
- Σε σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας ή Μαγειρικής που επιθυμούν να εξειδικευτούν στην παρασκευή Macaron
- Σε επαγγελματίες Ζαχαροπλάστες - Αρτοποιούς ή Μάγειρες που επιθυμούν να εξειδικευτούν στην παρασκευή Macaron.
Πρόγραμμα
Βήμα, βήμα η σωστή δημιουργία των Macarons.
Μacaron με Γαλλική Μαρέγκα
Μacaron με Ιταλική Μαρέγκα
Γκανάζ για Μacaron /bitter-υγείας
Γαλλικό Macaron
Σοκολάτα μπισκουί Macaron
Πιστοποίηση Παρακολούθησης
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου 2) , η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ). Δίνεται και booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο.
Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.