Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Ιανουάριος 2025
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης πρέπει να εκπαιδευτούν σε ζητήματα ασφάλειας τροφίμων και να αποκτήσουν το επίσημο Πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-8-07.
Διάρκεια: 10 ώρες
Κόστος: 50€
**επιπλέον Κόστος πιστοποίησης: 30€ (το ποσό καταβάλλεται στον ΕΦΕΤ)
Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε παρακάτω.
Σε ποιους απευθύνεται
- Σε προσωπικό επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον χειρισμό τροφίμων, που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
- Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που θέλουν να εκδόσουν την άδεια λειτουργίας τους ή να πιστοποιήσουν το προσωπικό τους.
Πρόγραμμα
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει την εξοικείωση με τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και την εφαρμογή των απαραίτητων προτύπων και προδιαγραφών στην καθημερινή πρακτική.
- Εισαγωγή στην Ασφάλεια
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή
- Το Εργασιακό Περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής
Πιστοποίηση Παρακολούθησης
Παρέχεται το Επίσημο Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ και η απαραίτητη βεβαίωση που απαιτείται για την αδειοδότηση επισιτιστικού χώρου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, σας εκδίδουμε βεβαίωση εγγραφής στο σεμινάριο του ΕΦΕΤ, ώστε να είστε απόλυτα καλυμμένοι μέχρι την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.