Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λαμία
Μάρτιος 2025
Γίνε επαγγελματίας Barista, με εξειδικευμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση, και εξασφάλισε μια θέση εργασίας στην πιο περιζήτητη ειδικότητα στην αγορά.
Βόλος | 24210 37991 | Έναρξη Μάρτιος 2025
Λάρισα | 2410 537468 | Έναρξη Απρίλιος 2025
Ιωάννινα | 26510 25533 | Έναρξη Απρίλιος 2025
Τρίκαλα | 24310 30055 | Έναρξη Μάρτιος 2025
Λαμία | 22310 27500 | Έναρξη Απρίλιος 2025
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, όσο και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν αποτελεσματικά στον κλάδο της εστίασης του καφέ.
Πρόγραμμα
Ενότητα πρώτη: Εισαγωγή στον Κόσμο του Καφέ
Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά.
- Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
- Ποικιλίες καφέ (Arabica, Robusta) και διαφορές τους
- Διαδικασία παραγωγής (συγκομιδή, επεξεργασία, καβούρδισμα)
- Ο ρόλος του barista στη βιομηχανία του καφέ
Ενότητα δεύτερη: Εξοπλισμός Barista & Ρύθμιση Μηχανής
- Εξοικείωση με την επαγγελματική μηχανή espresso και τον μύλο άλεσης
- Σωστή άλεση καφέ: ρύθμιση κοπής ανάλογα με τον τύπο εκχύλισης
- Δοσολογία και tamping (πίεση του καφέ στο portafilter)
- Συντήρηση και καθαρισμός μηχανής
Ενότητα τρίτη: Τεχνικές Εκχύλισης Espresso
- Ιδανική εκχύλιση espresso: αναλογία καφέ-νερού, χρόνος εκχύλισης, θερμοκρασία
- Αναγνώριση λαθών στην εκχύλιση (υπερεκχύλιση, υποεκχύλιση)
- Δοκιμή και ρύθμιση παραμέτρων για ισορροπημένη γεύση
Ενότητα τέταρτη: Τεχνικές Γαλακτώματος & Βασικά Latte Art
- Παρασκευή αφρόγαλακτος για cappuccino και latte
- Σωστή θερμοκρασία και υφή του γάλακτος
- Εισαγωγή στις βασικές τεχνικές latte art (καρδιά, φύλλο)
Ενότητα πέμπτη: Παρασκευή Βασικών Ροφημάτων Καφέ
- Espresso
- Espresso lungo, ristretto, americano
- Cappuccino, latte, flat white
- Freddo espresso & freddo cappuccino
- Ελληνικός
- Σοκολάτα ζεστή, κρύα
- Nes
Ενότητα έκτη: Επαγγελματική Συμπεριφορά & Υγιεινή στον Χώρο του Bar
- Σωστή οργάνωση του bar και προετοιμασία πριν την έναρξη της βάρδιας
- Υγιεινή και καθαριότητα στον χώρο εργασίας
- Διαχείριση χρόνου και εξυπηρέτηση πελατών
Εκπαιδευτικοί στόχοι
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει θεωρία, πράξη και επαγγελματική καθοδήγηση, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να γίνετε ένας επαγγελματίας Barista, έτοιμος για την αγορά εργασίας, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ποιότητα καφέ και απόδοση. Η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση γίνονται με γνώμονα πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Πιστοποίηση Παρακολούθησης
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).
Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.