δεκέμβριος, 2019

03δεκ(δεκ 3)13:0006(δεκ 6)18:00Barista seminar, ΤρίκαλαΣεμινάριο barista από το Θεσσαλικό ΙΕΚ στα Τρίκαλα

περισσότερα

Λεπτομέρειες

Ενότητα πρώτη:  Espresso basic

Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά. Μια γενική άποψη του ταξιδιού του κόκκου, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειάς του μέχρι το μετασχηματισμό του στο φλιτζάνι.

  • Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
  • Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
  • Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
  • Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
  • Οι παράμετρο της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
  • Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής  espresso

Ενότητα δεύτερη:  Espresso & Cappuccino

Αφιερωμένο στο κλασικό ιταλικό ρόφημα και την εξέλιξή του, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις τεχνικές για την προετοιμασία ενός άψογου espresso και τα μυστικά για να μετατρέψετε το γάλα σε μια άψογης υφής, πηχτή κρέμα.

  • Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
  • Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
  • Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
  • Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
  • Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
  • Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino

Ενότητα Τρίτη:Πρακτική Εφαρμογή σε ροφήματα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους ή να εισέλθουν στον κλάδο της καφεστίασης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Θεσσαλικό κε.δι.βι.μι2.

Διάρκεια σεμιναρίου: 15 ώρες 356 Δεκεμβρίου [13:00 – 18:00]

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για κράτηση θέσης!

* Υποχρεωτική συμπλήρωση των πεδίων

ή στο 2431030055 και στο trikala@thessalikoiek.gr

 

Χρόνος διεξαγωγής

3 (τρίτη) 13:00 - 6 (παρασκευή) 18:00

Χώρος διεξαγωγής

Θεσσαλικό ΙΕΚ / Τρίκαλα

Κονδύλη 36

X