Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Τουρισμός …η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

H χώρα μας  αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Ο τουρισμός είναι  αυτή την στιγμή ο πιο σταθερά αναπτυσσόμενος και δυναμικός κλάδος της οικονομίας. Η ζήτηση για ολοκληρωμένους επαγγελματίες στον συγκεκριμένο τομέα είναι μεγάλη και συνεχής.

Εκμεταλλεύσου τις εξελίξεις και βρες σήμερα μια θέση εργασίας!

Η Ελλάδα διαθέτει έναν τεράστιο κατάλογο σύγχρονων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υψηλών προδιαγραφών, καθώς και πλήθος τουριστικών γραφείων, επιχειρήσεων διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων, γραφείων ενοικιάσεων σκαφών και μεταφορικών μέσων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενα επαγγελματικών ευκαιριών για τον απόφοιτο των τουριστικών επαγγελμάτων.

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ στα πλαίσια της ειδικότητας του τεχνικού τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας  πρωτοπορεί  και σου προσφέρει:

Κάθετη ολοκληρωμένη εκπαίδευση

Διάλεξες μια ειδικότητα που πραγματικά περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών τουρισμού. Θα εκπαιδευτείς πάνω σε όλους τους χώρους εξυπηρέτησης ενός δομημένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Θα μάθεις να διαχειρίζεσαι τις κρατήσεις, να οργανώνεις την άφιξη  των πελατών και να διασφαλίζεις την ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη με σύγχρονες τεχνικές guest experience management. Ταυτόχρονα θα μυηθείς στην παροχή υπηρεσιών concierge στον πελάτη συμβάλλοντας στο να γίνει η διαμονή του αξέχαστη. Τέλος η αντιμετώπιση των παραπόνων και η άμεση διαχείριση τους είναι και αυτά μέρος των καθηκόντων σου. Μαθήματα διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων, ξένες γλώσσες  και οικονομικά θα συμπληρώσουν ένα ανταγωνιστικό επαγγελματικό προφίλ.

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

To ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες δίνει βαρύτητα στην πρακτική εφαρμογή. Είμαστε εδώ για να δημιουργούμε επαγγελματίες και όχι απλά σπουδαστές ειδικοτήτων. Ο κάθε σπουδαστής αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των 30 χρόνων της λειτουργίας μας. Η επαγγελματική σου πορεία είναι για μας στόχος!

Ως σπουδαστής του τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων θα κάνεις αμειβόμενη πρακτική άσκηση από το πρώτο, κιόλας, έτος των σπουδών σου στους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επέλεξε εσύ ο ίδιος ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σου το τμήμα του ξενοδοχείου στο οποίο θέλεις να απασχοληθείς. Το γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης του ΙΕΚ θα ασχοληθεί μαζί σου προσωπικά προκειμένου να εργασθείς σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.  Πολυτελή κρουαζιερόπλοια, boutique hotels ταξιδιωτικά γραφεία και Κέντρα Wellness και Spa αποτελούν και αυτά επαγγελματικές διεξόδους. Το σίγουρο είναι πως η αγορά εργασίας είναι μεγάλη και τα τουριστικά επαγγέλματα ιδιαίτερα προσοδοφόρα! Η ειδικότητά σου είναι περιζήτητη!

Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας μπορεί να εργαστεί σε:

• Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις (σε Ελλάδα και εξωτερικό) • Κέντρα Υποδοχής (ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, νέων κλπ.) • Κρουαζιερόπλοια • Επιχειρήσεις Τουρισμού Υγείας (πχ. Κέντρα SPA-θαλασσοθεραπείας) • Camping - Κατασκηνώσεις • Catering, επισιτιστικές μονάδες • Ναυτιλιακές και τουριστικές επιχειρήσεις

Μαθηματα

Αρχές οικονομικής, Τουρισμός, Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου, Οργάνωση και λειτουργία μαγειρείου, Διοίκηση επιχειρήσεων, Αγγλικά, Γερμανικά, Marketing, Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου, Υγιεινή και ασφάλεια, Bar, Οινολογία, Τροφογνωσία εδεσματολόγιο, Ξενοδοχειακές εφαρμογές με H/Υ, Λογιστική ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Category
Τουρισμός / Γαστρονομία
Send message via your Messenger App
X