Μαγειρική – Chef

Η δημοφιλέστερη  ειδικότητα με άμεση  επαγγελματική αποκατάσταση!

Η μαγειρική ως επαγγελματικός δρόμος έχει σίγουρα ανοδική κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη του τουρισμού, η οικονομική κρίση, η επιτυχίες των Ελλήνων σεφ στο εξωτερικό, η εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και τα social media είναι σίγουρα παράγοντες που ευνόησαν και προώθησαν το επάγγελμα του chef. O υποψήφιος μάγειρας δεν είναι πλέον το παιδί με τις χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο. Ο  εν δυνάμει επαγγελματίας chef που θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη της μαγειρικής είναι συνήθως ανήσυχος, εργατικός, ανεξάρτητος,  με φαντασία και άποψη!

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ στα πλαίσια της ειδικότητας του αρχιμάγειρα – chef πραγματικά ηγείται στο χώρο και σου προσφέρει:

Εργαστηριακή Εκπαίδευση Πρότυπο

Το μάθημα της μαγειρικής πραγματοποιείται καθημερινά μέσα στα σύγχρονα εργαστήρια μας. Στόχος της εκπαίδευσης  είναι να γνωρίσεις  την πρώτη ύλη, να μάθεις να αναγνωρίζεις την ποιότητα της, να διδαχθείς τεχνικές, να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα μαγειρικά εργαλεία και σκεύη. Είμαστε περήφανοι για το επίπεδο των εγκαταστάσεων μας και για την διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και προμηθειών μας. ΔΕΝ θα μείνεις στην θεωρία!

 

Ολοκληρωμένο Επαγγελματικό προφίλ

Σκοπός μας είναι να οργανώσεις και να διοικήσεις στον τομέα της επαγγελματικής κουζίνας.H  παραγωγή εδεσμάτων για απαιτητικούς ουρανίσκους από μόνη της δεν είναι αρκετή. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Θα διδαχθείς την τέχνη της ισομετρίας ανάμεσα στο τεχνικό – πρακτικό κομμάτι και το καλλιτεχνικό. Καταξιωμένοι επαγγελματίες  Σεφ με ειδίκευση σε διαφορετικό γαστρονομικό στυλ ο καθένας θα σου διδάξουν τις τεχνικές τους. Επιπλέον, παράλληλα με την εργαστηριακή εκπαίδευση θεωρητικά – τεχνολογικά μαθήματα θα σου προσφέρουν σημαντικές γνώσεις οργάνωσης εστιατορίου και ξενοδοχειακών μονάδων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, κοστολογίου παρασκευασμάτων, οινολογίας και marketing . Επιμορφωτικά σεμινάρια και συμμετοχή σε εκθέσεις σχετικές με το αντικείμενο αποτελούν εφόδια τα οποία σου παρέχονται μέσω της σχολής μας. Στόχος μας είναι η κορυφή!

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

To ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες δίνει βαρύτητα στην πρακτική εφαρμογή. Είμαστε εδώ για να δημιουργούμε επαγγελματίες όχι απλά σπουδαστές ειδικοτήτων. Ο κάθε σπουδαστής αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των 30 χρόνων της λειτουργίας μας. Η επαγγελματική σου πορεία είναι για μας στόχος!

Ειδικά στον τομέα της μαγειρικής οι σπουδαστές μας πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε μεγάλα ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, από τον 1ο κιόλας χρόνο.  Το γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης που λειτουργεί θα ασχοληθεί μαζί σου προσωπικά προκειμένου να γνωρίσεις χώρους και επαγγελματικές προοπτικές. Η συνεργασία  με τους μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχείων, καταστημάτων εστίασης, κρουαζιερόπλοιων,catering, επιχειρήσεων αρτοποιίας, επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης και τροφίμων θα σε βοηθήσει να βρεις τον δικό σου δρόμο. Οι επιλογές είναι πολλές. Εσύ θα επιλέξεις!

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) μπορεί να εργαστεί σε :

• Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις • Επισιτιστικές επιχειρήσεις (εστιατόρια όλων των ειδών) • Εταιρείες catering • Κρουαζιερόπλοια • Ιδρύματα • Νοσοκομεία • Ελληνικό Στρατό • Παιδικοί σταθμοί, σχολεία • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών • Δημιουργία προσωπικής επιχείρησης, εστιατορίου ή catering

Μαθήματα

Τέχνη Μαγειρικής, Στοιχειά Ζαχαροπλαστικής, Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός, Έλεγχος Εμπορευμάτων, Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου, Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα, Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων, Οινολογία, Υγιεινή και Ασφάλεια, Σύνθεση Μενού, Τεμαχισμός Κρεάτων, Τροφογνωσία, Διαιτητική, Διακοσμητική Παρασκευασμάτων, Γαλλικά, Αρχές Οικονομικής

Category
Τουρισμός / Γαστρονομία
Send message via your Messenger App
X