Κομμωτική

O κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα “Κομμωτής – Τεχνικός Περιποίησης Κόμης” έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές τάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργασθεί σε εξαρτημένες ή μη εργασίες σαν βοηθός σε οργανωμένα κομμωτήρια ή κουρεία.

Ο “Κομμωτής – Τεχνικός Περιποίησης Κόμης” βάσει της θεωρητικής του και κυρίως της τεχνικής του κατάρτισης μπορεί να εργάζεται με ζήλο, υπευθυνότητα επιμέλεια και φροντίδα και να εκτελεί τις ακόλουθες κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες (duties):

  1. Να εφαρμόζει επιτυχώς τις αρχές της βαφής, όλα τα στάδια προετοιμασίας για τη βαφή των μαλλιών, τις διαδικασίες δοκιμής, προφύλαξης και διόρθωσης προς αποφυγή προβλημάτων.
  2. Να προσδιορίζει το κατάλληλο χτένισμα.
  3. Να εφαρμόζει τεχνικές στεγνώματος καθώς και τύπους χτενισμάτων.
  4. Να εκτελεί διάφορους τρόπους κουρέματος.
  5. Να εκτελεί τύπους κουπ.
  6. Να φροντίζει για την τήρηση των κανόνων υγιεινής του εργασιακού του χώρου καθώς και των εργαλείων του.

Ο διπλωματούχος κομμωτής του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΙΕΚ  είναι άτομο με καλλιτεχνικές τάσεις και δημιουργικές ικανότητες, άτομο που το διακρίνει η αγάπη για το ωραίο, το κομψό, το αρμονικό και το καλαίσθητο.

Εργάζεται με ζήλο, επιμέλεια και φροντίδα, συλλαμβάνει ιδέες και τις μορφοποιεί.

Οι απόφοιτοι μπορούν να ανοίξουν το δικό τους κομμωτήριο μετά την απόκτηση του Διπλώματος (Νόμος 4386/2016-ΦΕΚ83/Α/11-5-2016).

Ο “Κομμωτής - Τεχνικός Περιποίησης Κόμης” μπορεί να εργαστεί:

• Σε οίκους κομμωτικής • Σε καταστήματα εμπορίας ειδών κομμωτικής • Σε καταστήματα καλλυντικών • Ως ελεύθερος επαγγελματίας (κομμωτής) • Σε θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο • Σε studios φωτογραφίας • Σε επιδείξεις μόδας

μαθηματα:

Τεχνολογία Κομμωτικής, Σχέδιο Ειδικότητας, Υγιεινή – Πρόληψη Ατυχημάτων, Ανατομία –Φυσιολογία, Δερματολογία, Τεχνολογία υλικών, Πρακτικές ασκήσεις κομμωτικής, Στοιχειά Ηλεκτρισμού –μηχανήματα κομμωτηρίου, Οργάνωση και λειτουργία κομμωτηρίου – marketing, Επαγγελματική Συμπεριφορά νομοθεσία

Category
Ομορφιά / Μόδα
Send message via your Messenger App
X