Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων

Με τη χρήση σύγχρονων μέσων ο Γραφίστας γίνεται ένας καλλιτέχνης που υλοποιεί την αισθητική του και τις ιδέες του σε ένα μοναδικό έργο επικοινωνίας. Πρέπει να διακρίνεται για την άρτια κατάρτισή του γύρω από την σύγχρονη τεχνολογία και τις δημιουργικές της εφαρμογές στον κλάδο των γραφικών τεχνών και των πολυμέσων. Ο χώρος της έντυπης και ηλεκτρονικής σχεδίασης επικοινωνιακού υλικού αποτελεί τον κατ’ εξοχήν τομέα των δραστηριοτήτων του.

Στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ γίνεται εξειδίκευση ουσιαστικά σε 3 επαγγέλματα

  1. Γραφίστας
  2. Σχεδιαστής πολυμεσικών εφαρμογών
  3. Σχεδιαστής ιστοσελίδων

Γραφίστας. 

Ποιος είναι και με τι ασχολείται; 

Είναι ο εξειδικευμένος καλλιτέχνης εφαρμοσμένων τεχνών που ασχολείται με τη μελέτη, τη διαμόρφωση και την αισθητική επιμέλεια κάθε είδους εκτυπωτικής εργασίας.

Ποια είναι τα καθήκοντα του; 

Αυτά περιλαμβάνουν: συζητήσεις με τους πελάτες του για τον σκοπό της συνεργασίας, για τα πρόχειρα σχέδια και προτάσεις. Συλλαμβάνει μία ιδέα και την μετατρέπει σε εικόνα, σχεδιάζει και συνθέτει το πρωτότυπο θέμα, τη μακέτα που πρόκειται να αναπαραχθεί με κάποια από τις μεθόδους εκτύπωσης, σε συνεργασία με τον πελάτη και τον τεχνολόγο εκτύπωσης, καθορίζει το μέγεθος, το σχήμα, τα χρώματα της μακέτας, καθώς επίσης την τεχνική και το υλικό της εκτυπωτικής εργασίας, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των εκτυπώσεων, των υπολογιστών, της φωτογραφίας και των υλικών που χρησιμοποιεί στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα της εργασίας του γραφίστα είναι εξώφυλλα βιβλίων, περιοδικών, αφίσες, προσκλήσεις για διάφορα γεγονότα, ημερολόγια, λογότυπα, εταιρικές ταυτότητες, διαφημιστικά έντυπα, συσκευασίες, κλπ.

Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; 

Η εργασία αυτή εκτελείται σε ατελιέ, χωρίς δυσάρεστες συνθήκες περιβάλλοντος.

Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; 

Εργαλεία του γραφίστα είναι το μελάνι, μολύβια, χρώματα, χρωματιστά χαρτιά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι φωτογραφικές μηχανές, κ.ά.

Category
Εφαρμοσμένες Τέχνες
Send message via your Messenger App
X