Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση

Ο Διακοσμητής με σύγχρονο δημιουργικό βλέμμα διαμορφώνει χώρους με λειτουργικότητα και αισθητικές φόρμες υψηλών απαιτήσεων. Πρέπει να διακρίνεται για την αισθητική του αντίληψη κυρίως όμως για την άρτια κατάρτιση στον τεχνικό σχεδιασμό κάνοντας χρήση όλων των μέσων, παραδοσιακών και ηλεκτρονικών, που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, για τις οργανωτικές του ικανότητες σε όλο το φάσμα της εκτέλεσης ενός project και για την γνώση του γύρω από μεθόδους, τεχνικές και υλικά.

  • Αναλαμβάνει την εκτέλεση σχεδίων κατασκευής.
  • Φροντίζει για την καλύτερη παρουσίαση των αρχικών ιδεών
  • Παρακολουθεί και οργανώνει τις εργασίες από την κατασκευή μέχρι την παράδοση του έργου

Η διακόσμηση τόσο των εξωτερικών, όσο και των εσωτερικών χώρων των κτιρίων (ιδιωτικών και επαγγελματικών), ήταν πάντα όχι μόνο ο δείκτης πολιτισμού μιας χώρας, αλλά σημαντικός διαμορφωτικός παράγοντας στην ποιότητα ζωής. Ως εφαρμοσμένη τέχνη η διακόσμηση, βασισμένη πάντα στην ανθρώπινη κλίμακα, αναλύει τις βασικές και ανώτερες «εξειδικευμένες» ανάγκες των ανθρώπων, που μέσα από το προϊόν της δουλειάς και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε μετατρέπονται όλα τα άψυχα αντικείμενα σε «ζωντανά» σύμβολα.

Ο διακοσμητής εφοδιασμένος με οπτική παιδεία, άψογη τεχνική σχεδιασμού, πνευματική ελαστικότητα, χρωματική ευαισθησία και τεχνογνωσία πρέπει να προσαρμοστεί και να σχεδιάσει με μια ιεραρχία των επιθυμιών, των προθέσεων και των ενδιαφερόντων του χρήστη και να αποδώσει ένα αποτέλεσμα με πληρότητα και αρμονία, που θα προκαλεί βαθιά αισθητική συγκίνηση όχι μόνο στο ίδιο και στο χρήστη του αλλά και στο μεγαλύτερο πλήθος των ματιών που αντικρίσουν το αποτέλεσμα.

Τομείς Εργασίας :

• Αρχιτεκτονικά Γραφεία.
• Γραφεία Μελετών.
• Θέατρο - Κινηματογράφο - Τηλεόραση.
• Ελεύθερος Επαγγελματίας

Μαθήματα :

Ελεύθερο Σχέδιο και Πρακτική Χρώματος , Διακοσμητικό Σχέδιο , Δομικό - Κατασκευαστικό Σχέδιο, Τεχνολογία Υλικών , Ιστορία Τέχνης – Αρχιτεκτονικής , Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα, Οργάνωση Εργασιών Κατασκευής, Σχέδιο Μέσω Η/Υ , Διαθεματική εργασία , Πρακτική ασκηση

Category
Εφαρμοσμένες Τέχνες
Send message via your Messenger App
X