Αισθητικός Ποδολογίας – Ονυχοπλαστική

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. Αισθητικός – Ποδολογίας, Καλλωπισμού Άκρων και Ονυχοπλαστικής έχει αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική νοοτροπία που τον καθιστούν ικανό στην περιποίηση χεριών και ποδιών. Επιπρόσθετα μπορεί να εφαρμόσει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής – ατομικής και χώρου -, την απαραίτητη καθαριότητα και ειδικά την αποστείρωση εργαλείων για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους καθώς και τους κανόνες παροχής πρώτων – άμεσων βοηθειών σε περιπτώσεις αλλεργικών συμβάντων – ατυχημάτων – λιποθυμιών κ.λπ. κατά τη διάρκεια εφαρμογής των σχετικών τεχνικών εργασιών.

Ο « Αισθητικός – Ποδολογίας, Καλλωπισμού Άκρων και Ονυχοπλαστικής » είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που απουσίαζε από τον τομέα παροχής υπηρεσιών ομορφιάς και υγείας, με αποτέλεσμα ειδικά η περιποίηση των άκρων να γίνεται από ελάχιστους επαγγελματίες του είδους, οι γνώσεις των οποίων είναι συνήθως εμπειρικές.

Οι δεξιότητες της διπλωματούχου ποδολόγου  είναι:

  1. Υποδοχή πελάτη και προετοιμασία πελάτη, διάλογος-επισήμανση του προβλήματος-διάγνωση
  2. Περιποίηση χεριών – τεχνικές – εργαλεία και σωστή χρήση τους
  3. Περιποίηση ποδιών – τεχνικές – εργαλεία
  4. Γνώσεις σωστού κοψίματος νυχιών – ιδιαίτερα ποδιών, αποφυγή αιματωμάτων.
  5. Σωστή χρήση κλιβάνου αποστείρωσης
  6. Χρήση αιμοστατικών-απολυμαντικών εγκεκριμένων αρμοδίως
  7. Βαφή νυχιών – τεχνικές
  8. Προσθετική νυχιών – τεχνικές – εργαλεία

Δεν θα μείνουμε όμως μόνο σε αυτό το πρόγραμμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χώρο και προσθέτουμε διαρκώς τεχνικές που δείχνουν να έχουν μέλλον και να υπόσχονται κερδοφόρα επαγγελματική εφαρμογή.

Μία από τις βασικές αρχές που εφαρμόζονται στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ είναι η καθημερινή πρακτική εξάσκηση των σπουδαστριών στα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια. Όχι στα πλαίσια ενός ολιγόωρου σεμιναρίου που δυστυχώς έχει μοναδικό σκοπό να πουλήσει ακριβοπληρωμένα εταιρικά υλικά αλλά υπηρετώντας την ουσία της τεχνικής εκπαίδευσης με εξατομικευμένα πολύωρα εργαστήρια και πρακτική άσκηση κάτω από πραγματικές συνθήκες. Και στα πρώτα επαγγελματικά σας βήματα είμαστε πάλι δίπλα σας, λύνοντας προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζετε πάνω σε λεπτομέρειες της δουλειάς σας.

Κατά τη διάρκεια των παραδόσεων μαθημάτων στα εργαστήρια η χρήση των εργαλείων, των μηχανημάτων, των προϊόντων και των υλικών είναι δωρεάν για όλους.

Όσες σπουδάστριες το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν και τα πρόσθετα μαθήματα της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης ( πρόσωπο & σώμα) – Μακιγιάζ για μια πληρέστερη κατάρτιση στον ευρύτερο χώρο της ομορφιάς.

Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

•Κέντρα Αισθητικής Φροντίδας, Ινστιτούτα Αισθητικής & Κέντρα Spa •Κέντρα ποδολογίας & καλλωπισμού νυχιών •Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ανοίγοντας τη δική του επιχείρηση άμεσα με άδεια ΙΕΚ «Αισθητικός Ποδολογίας και Καλλωπισμού Νυχιών», μετά την απόκτηση του διπλώματος (Νόμος 4386/2016-ΦΕΚ83/Α/11-5-2016).

Μαθηματα:

Ανατομία – Φυσιολογία, Δερματολογία, Στοιχεία χημείας – κοσμητολογία, Ειδικά θέματα φυσικής, Χρωματολογία, Αισθητική άκρων, Απεικόνιση και ανάλυση βάδισης, Αρχές μάλαξης, Ψυχολογία - επαγγελματική δεοντολογία, Διαιτολογία, Οργάνωση καταστήματος, Α΄ βοήθειες, Αισθητική ενδοκρινολογία, Κινησιολογία, Γυμναστική, Παθολογία – φαρμα-κολογία, Τεχνολογία ποδολογίας, Ορθοπεδική, Νευρολογία, Πρακτικές ασκήσεις ποδολο-γίας, Εφαρμοσμένη φυσικοθεραπεία, Στατικές διαταραχές, Πρακτική άσκηση.

Category
Ομορφιά / Μόδα
Send message via your Messenger App
X