Εκπαιδεύονται οι νέοι BARISTA
Εκπαιδεύονται οι νέοι BARISTA
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα του σεμιναρίου BARISTA που διοργανώνεται στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ του Βόλου.
Η πρώτη ενότητα «Espresso basic» περιελάμβανε μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν του καφέ, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά. Μια γενική άποψη του ταξιδιού του κόκκου, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειάς του μέχρι το μετασχηματισμό του στο φλιτζάνι.
Οι συμμετέχοντες έμαθαν βασικά πράγματα για την Ιστορία, τα έθιμα και τις μεθόδους παρασκευής, την καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ και τη διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής.
Στο πρακτικό κομμάτι, εκπαιδεύτηκαν πάνω στις βασικές ρυθμίσεις του μύλου άλεσης, τις παραμέτρους της εκχύλισης ενός τέλειου espresso, τη συντήρηση και τις βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η δεύτερη ενότητα που εστιάζει σε Espresso & Capputsino.