Κλείσε Επίσκεψη

Ιωάννινα

Ιωάννινα

Coming Soon

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο οποίο θα αναδειχθούν τα παραδοσιακά προϊόντα και πώς αυτά μπορούν να ενισχύσουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Εισηγητής: Με κουζίνα εμπνευσμένη από τον πλούτο της Ελληνικής φύσης, ο Τάσος Αντριώτης, Εxecutive chef στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Angsana Corfu resort and spa, καθώς επίσης και chef- owner στο βραβευμένο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy. Προέδρος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προϊόντων και μαγειρεύει μια κουζίνα ουσιαστική, που προβάλει τις φυσικές γεύσεις σε παραδοσιακούς και καινοτόμους συνδυασμούς, ιντριγκάροντας τη σκέψη και τον ουρανίσκο. Μαζι του o chef Δημήτρης χαλικιάς.

Πρόγραμμα

Θεματολογία

  • Ανάδειξη υλικών χαμηλού κόστους σε εφαρμογές υψηλής γαστρονομίας.
  • Παρουσίαση ποικίλων τρόπων για εντυπωσιακό food styling.
  • Η σωστή διαχείριση των προϊόντων. Εποχικότητα και εντοπιότητα.
  • Δημιουργική παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών για μενού.
  • Έξυπνες ιδέες για παρουσίαση σε a la carte μενού.
  • Χρήση νέων τεχνικών μαγειρικής και τεχνολογίας, για εμπλουτισμό της γεύσης και μείωση του κόστους παραγωγής.

Θα παρουσιαστούν τα εξής πιάτα:

  • Νεραντζοσαλάτα / γαρίδες /φράουλες/ κουμ κουάτ
  • Μπιάνκο βελουτέ / λαυράκι/ αγκινάρα / όστρακα
  • Τσιγαρέλι / χόρτα /μυρωδικά/καλαμάρι
  • Σοφρίτο vegan / μανιτάρια / κραμπλ /λαχανικά

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν booklet με όλες τις συνταγές και εκτελέσεις των πιάτων που θα παρουσιαστούν.

Πιστοποίηση Παρακολούθησης

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Στείλε μας οποιαδήποτε απορία έχεις για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει και η ομάδα μας θα σου απαντήσει άμεσα.

* Υποχρεωτικά πεδία